Chongqing Xi Railway Station—the biggest Station in West China

Chongqing Xi Railway Station—the biggest Station in West China Model : DS350P During the day, if you are lucky enough to go to the station square in the west station, you will find that the SUNTUBE flat tubular daylighting system is placed on the ground, without affecting the busy travellers who are busy. Through this system, outdoor natural light illuminates the underground area in a purer and more uniform way, allowing you to enjoy the natural and healthy sunshine even when you are underground.

Chongqing Xi Railway Station—the biggest Station in West China

The overall shape of Chongqing West Railway Station embodies the concept of “City Heroes”. From afar, the station building with flowing curve shape is just like the “eye of Chongqing”, which expresses the image of the convergence of the two rivers. The construction appearance of the rock and the river is soft and soft, which reflects the momentum of Chongqing's “two rivers gathering tides and tides” and shows the revolutionary spirit and glorious history of Chongqing “Red Rock Romantic Hero City”.
 
The design of Chongqing West Railway Station is leading. The three main aspects of the canopy design, commercial platform and station design are the three “most” in the country: the first in the country adopts the fair-water concrete prestressed structure, which has higher safety performance; the first to adopt the 182-meter long-span combination The arch structure support system satisfies the lighting requirements of the station and solves the technical problems of the structure.
 
The use of electric lighting in large areas of the underground does not meet the current trend of energy conservation and environmental protection, while the traditional lighting method—the light introduced by the light wells is uneven, and the floor space is occupied, and the lighting belts and skylights are not suitable for this.
 
On the basis of comprehending the cultural connotation of Chongqing, the designer relies on the specific architectural style of the West Station. In order to ensure the maximum use of the plaza space and to take into account the underground lighting, the SUNTUBE tubular daylighting system is widely used in the middle and both sides of the green belt in front of the station square. "SUNTUBE” flat-type tubular daylighting system
According to the size of the current area, the corresponding product series model: DS350P
 
During the day, if you are lucky enough to go to the station square in the west station, you will find that the SUNTUBE flat tubular daylighting system is placed on the ground, without affecting the busy travellers who are busy. Through this system, outdoor natural light illuminates the underground area in a purer and more uniform way, allowing you to enjoy the natural and healthy sunshine even when you are underground.